Auto Lease

Auto Lease

Auto lease komt voor in verschillende vormen, welke vorm van autolease het best bij jou past is volledig afhankelijk van jouw situatie. Er zijn twee basis leasevormen: financial lease en operational lease. Graag kijken wij met jou welke vorm van autolease het beste past.

Financial lease

Bij autolease op basis van financial lease ligt de nadruk op het kopen van een voertuig. In het leasecontract zijn dan ook maar twee componenten opgenomen; rente en afschrijving. Het grote voordeel van deze vorm van autolease is dat het de meest goedkope en transparante manier is om een auto te leasen. Je koopt de auto en betaalt hem af in de overeengekomen maanden tegen een vast bedrag per maand. Een wijziging van het maandbedrag is niet mogelijk, ongeacht het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Bij deze vorm van autolease liggen alle overige kosten bij jou, onderhoud, verzekering en belasting komen voor jouw eigen rekening en je wordt dus direct beloond wanneer je een nette rijder bent.

Operational Lease

Bij autolease op basis van operational lease ligt de nadruk op het huren van een voertuig voor een langere termijn. In deze vorm van autolease kunnen alle componenten van het voertuig opgenomen worden. Het grote voordeel hiervan is dat je geen exploratie risico’s loopt. Echter, wanneer je de overeenkomst goed door leest, zie je dat dit niet onbeperkt is. Een operational lease maatschappij maakt winst op alle componenten, daarnaast betaal je gemiddeld € 15,- per maand aan administratie kosten en gemiddeld € 20,- per maand aan management fee. Dit zijn kosten voor het beheren van jouw voertuig! Ook met een offerte die in eerste instantie niet duur lijkt te zijn, kun je nog altijd bedrogen uitkomen. Bij een operational lease contract heeft de lease maatschappij namelijk veel rechten om het maandbedrag te verhogen, de meest voorkomende reden is dat je meer dan 10% afwijkt van de afgesproken jaarkilometrages. In de meeste gevallen betaal je voor operational lease dus altijd te veel.

Specialist in voordelige en tranparante autolease

Financial Lease Twente is specialist in de meest voordelige en transparante vorm van auto lease. In onze leasevoorraad vind je een groot aanbod voertuigen op basis van Financial Lease voor ondernemend Nederland. Kijk ook eens in onze lease voorraad en zie hoe voordelig financial lease voor jou is!

Leasevoorraad

Nog geen geschikte lease auto gevonden? Wij hebben een grote leasevoorraad met personenauto's en bedrijfswagens. Al onze lease occasions worden aangeboden zodat je met gemak jouw leasetermijn kunt berekenen en eenvoudig een leaseofferte kunt aanvragen.

Lease berekenen?

Heb je ergens anders een occasion gevonden of ben je benieuwd wat een financial lease auto kost? Bereken hier dan jouw termijnbedrag!