Financial Lease voordelen

Voordelen Financial Lease

Ben je ZZP'er of ondernemer en sta je op het punt om een auto of bedrijfswagen aan te schaffen met financial lease? Of weet je nog niet precies waarom financial lease een voordelige oplossing is voor jou? Dan zetten wij hier graag nog even de voordelen van financial lease op een rijtje.

1. Investeren zonder liquiditeitsverlies

Doordat je niet meteen al je werkkapitaal hoeft uit te geven aan een auto, houd je geld over voor andere belangrijke investeringen. Vooral voor startende ondernemers zonder startkapitaal is dit een belangrijk voordeel.

2. Terugvorderen van de btw

Als btw plichtige ondernemer geeft financial lease de mogelijkheid om de vooraf betaalde btw terug te vragen bij de Belastingdienst. De btw vraag je in één keer terug, waardoor je maandtermijnen vrij zijn van btw.

3. De auto is jouw eigendom

Vanaf het begin van de leaseperiode is de auto jouw economisch eigendom. Hierdoor mag je de aanschafprijs van de auto op je bedrijfsbalans zetten en mag je de kosten jaarlijks afschrijven. Na betaling van het laatste leasetermijn ben je ook juridisch (volledig) eigenaar van de auto.

4. Investerings- en renteaftrek

Wanneer je in bedrijfsmiddelen (auto) hebt geïnvesteerd, kun je dat bedrag van de winst aftrekken. Ook is rente fiscaal aftrekbaar wanneer je een zakelijke lening hebt.

5. Keuze uit eigen looptijd, slottermijn en/of aanbetaling

Via de leasecalculator kun je zelf een leaseperiode kiezen (12 tot 72 maanden) en kun je eventueel tussentijds aflossen. Ook heb je de keuze uit een slottermijn en/of aanbetaling om de maandtermijnen te verlagen.

6. Vaste maandtermijnen en onbeperkte kilometers

Je leaset tegen vaste maandlasten voor een bepaalde periode. Je weet precies wat je kunt verwachten en mag onbeperkte kilometers rijden.