Looptijd Financial Lease

Financial Lease en looptijd

De looptijd van je financial lease contract wordt uitgedrukt in maanden. Via onze leasecalculator kun je kiezen voor een looptijd van 12 tot 72 maanden. Met een langere looptijd verlaag je de maandelijks te betalen termijnen. Maar een langere looptijd heeft wel weer een hogere kredietvergoeding tot gevolg.

Maximale looptijd?

De maximale looptijd van een financial lease contract is 72 maanden (6 jaar). Echter, dit hangt ook af van het bouwjaar van de auto. Een auto mag aan het einde van de looptijd niet ouder zijn dan 120 maanden (10 jaar). Is je auto aan het begin van de looptijd bijvoorbeeld al 6 jaar, dan kan deze nog maar 4 jaar (48 maanden) ingezet worden, waardoor de looptijd dus misschien korter is dan je zou willen. In sommige gevallen mag de leeftijd van de auto ouder worden (11 of 12 jaar), hiervoor moeten we de aanvraag eerst beoordelen.

Minimale looptijd?

De minimale looptijd van een financial lease contract is 12 maanden. Aangezien een auto vaak niet ouder mag worden dan 120 maanden (10 jaar), kan een auto van 110 maanden aan het begin van de looptijd niet meer ondergebracht worden in een financial lease contract van 12 maanden. 

Welke looptijd is het verstandigst?

Een verstandige keuze hangt af van meerdere factoren. Bij tweedehands auto's wordt er vaak gekozen voor een iets kortere looptijd, omdat de auto al een flink deel heeft afgeschreven. Ook hangt het er van af hoe lang je in de auto denkt te gaan rijden en hoeveel geld je ervoor opzij kunt leggen. Door je maandtermijnen te verhogen, en de looptijd dus te verkorten, wordt het leasen goedkoper!

Heb je nog vragen over de looptijd van jouw financial lease? Neem dan even contact met ons op!