Selecteer een auto uit onze leasevoorraad
 Autolease berekenen met leasecalculator
 Ontvang binnen 24 uur de beste leasevoorstel

Financial Lease en BTW

Met financial lease zzp investeert u in een bedrijfsmiddel zonder in te leveren op de liquiditeit van uw onderneming. U ontvangt bij financial lease een factuur van het voertuig waarmee u economisch eigenaar wordt, het voertuig op uw kunt balans activeren en de BTW boekt als voorbelasting, net als al uw andere zakelijke uitgaven. De betaalde BTW verrekend u bij uw eerst volgende BTW aangifte. De investering van het voertuig kunt u voor 100% financieren op basis van financial lease zzp, omdat de BTW al verrekend is zijn de maandbedragen van uw auto lease vrij van BTW.

Financial Lease en BTW kort samengevat

  • U krijgt een factuur voor aanschaf van het voertuig en bent direct economisch eigenaar.
  • De BTW betaald u bij aflevering aan de hand van de factuur.
  • Bij de eerst volgende aangifte wordt de BTW verrekend
  • Alle maandbedragen zijn vrij van BTW

Financial lease en BTW voertuigen

Als BTW plichtige ondernemer is het u sterk aan te raden om in uw zoektocht naar een financial lease auto opzoek te gaan naar een BTW voertuig. Uiteraard lijkt dit een open deur in trappen maar er zijn veel Financial Lease maatschappijen en intermediairs met grote leasevoorraden die u Marge voertuigen aanbieden. Alle nieuw te leveren voertuigen zijn uiteraard BTW voertuigen, van de dealer ontvangt u een factuur met daarop bet BTW bedrag vermeld. Echter is het bij occasion lease anders. Wanneer het voertuig eigendom is geweest van een particulier is het een Marge voertuig geworden, de particulier is immers een eindgebruiker die de btw afdraagt bij de fiscus.

Het feit dat u een voertuig bij een garage bedrijf of auto dealer koopt betekend niet dat u een factuur met BTW ontvangt, het autobedrijf handelt in zo’n geval in marge goederen. Een Marge voertuig is voor u als BTW plichtige ondernemer 2 keer te duur, u kunt bij aanschaf geen BTW verrekenen waardoor u het hele factuurbedrag moet activeren als investering. Bij een factuurbedrag van € 25.000,- is dat gemiddeld € 3.500,- dat een marge voertuig duurder is dan een BTW voertuig. Echter bent u op het moment dat u het voertuig na een aantal jaar verkoopt verplicht om BTW in rekening te brengen aan de kopende partij, stel u verkoopt voor € 14.520,- dan moet u een factuur maken voor de verkoop van het voertuig á € 12.000,- en 2.520,-.BTW. Kortom de BTW die u niet heeft kunnen terugvorderen, moet u bij verkoop wel afdragen!

Een leasevoorraad met alleen BTW voertuigen!

Bij Financial Lease Twente in de Occasion Lease voorraad vindt u enkel BTW voertuigen, wij hebben onze auto lease voorraad samen gesteld voor ondernemend Nederland! U vindt bij ons geen Marge voertuigen evenals voertuigen die ouder zijn dan 8 jaar. Wij hebben onze leasevoorraad aangepast aan onze doelgroep, de ondernemers van Nederland die opzoek is naar een voordelige, representatieve en transparante auto lease! Wij bieden u een mooie frisse leasevoorraad waarmee u goed voor de dag kunt komen, speciaal voor Financial Lease ZZP