Financial Lease en btw

Financial Lease en btw

Met financial lease investeert u in een bedrijfsmiddel zonder in te leveren op de liquiditeit van uw onderneming. U ontvangt bij financial lease een factuur van het voertuig waarmee u economisch eigenaar wordt, het voertuig op uw kunt balans activeren en de btw boekt als voorbelasting, net als al uw andere zakelijke uitgaven. De betaalde btw verrekend u bij uw eerstvolgende btw aangifte bij de Belastingdienst. De investering van het voertuig kunt u voor 100% financieren op basis van financial lease. Omdat de btw al verrekend is, zijn de maandbedragen van uw auto lease vrij van btw.

Financial Lease en btw kort samengevat

  • U krijgt een factuur voor aanschaf van het voertuig en bent direct economisch eigenaar.

  • De btw betaalt u bij aflevering aan de hand van de factuur.

  • Bij de eerstvolgende aangifte wordt de btw verrekend.

  • Alle maandbedragen zijn vrij van btw.

Financial lease en btw voertuigen

Als btw plichtige ondernemer is het u sterk aan te raden om in uw zoektocht naar een financial lease auto op zoek te gaan naar een btw voertuig. Uiteraard lijkt dit een open deur in trappen, maar er zijn veel Financial Lease maatschappijen en intermediairs met grote leasevoorraden die u marge voertuigen aanbieden. Alle nieuw te leveren voertuigen zijn uiteraard btw voertuigen, van de dealer ontvangt u een factuur met daarop het btw bedrag vermeld. Echter, bij occasion lease is het anders. Wanneer het voertuig eigendom is geweest van een particulier, is het een marge voertuig geworden. De particulier is immers een eindgebruiker die de btw afdraagt bij de fiscus.

Het feit dat u een voertuig bij een garagebedrijf of autodealer koopt, betekent niet dat u een factuur met btw ontvangt, het autobedrijf handelt in zo’n geval in marge goederen. Een marge voertuig is voor u als btw plichtige ondernemer 2 keer zo duur, u kunt bij aanschaf geen btw verrekenen, waardoor u het hele factuurbedrag moet activeren als investering. Bij een factuurbedrag van € 25.000,- is dat gemiddeld € 3.500,- dat een marge voertuig duurder is dan een btw voertuig. Echter, u bent op het moment dat u het voertuig na een aantal jaar verkoopt verplicht om btw in rekening te brengen aan de kopende partij. Stel u verkoopt voor € 14.520,- dan moet u een factuur maken voor de verkoop van het voertuig á € 12.000,- en 2.520,- btw. Kortom: de btw die u niet heeft kunnen terugvorderen, moet u bij verkoop wel afdragen!

Alleen voertuigen van 8 jaar of jonger!

Wij hebben onze auto lease voorraad samengesteld voor ondernemend Nederland! U vindt bij ons geen voertuigen die ouder zijn dan 8 jaar. Wij hebben onze leasevoorraad aangepast aan onze doelgroep, de ondernemers van Nederland, die op zoek zijn naar een voordelige, representatieve en transparante auto lease. Wij bieden u een mooie frisse leasevoorraad waarmee u goed voor de dag kunt komen, speciaal voor de ZZP'ers!

Leasevoorraad

Nog geen geschikte lease auto gevonden? Wij hebben een grote leasevoorraad met personenauto's en bedrijfswagens. Al onze lease occasions worden aangeboden zodat u met gemak uw leasetermijn kunt berekenen en eenvoudig een leaseofferte kunt aanvragen.

financial-lease-adviseur

Leaseadviseur nodig? 

Wij beantwoorden al uw vragen omtrent auto leasen!

Wij zijn de Financial Lease specialisten voor ondernemend Nederland. Wij geven nationaal auto lease advies aan ondernemers die zakelijk een auto willen leasen. Bereken uw leastermijn en vraag vrijblijvend een offerte aan!

Auto Lease berekenen  Contact opnemen