Wat is Financial Lease?

Wat is Financial Lease?

Financial lease is een zakelijke financieringsvorm waarbij enkel het te financieren object (de lease auto) onderpand vormt voor de financiering. Zo kun je investeren in mobiliteit die belangrijk is voor jouw onderneming terwijl je werkkapitaal niet wordt aangetast. Jouw liquiditeit blijft beschikbaar voor winstgevende doeleinden. Met financial lease ben je direct economisch eigenaar van de lease auto, het juridische eigendom ligt bij de financieringsmaatschappij. Nadat alle leasetermijnen zijn betaald en een eventuele slottermijn is voldaan, krijg je ook het juridische eigendom. Je hebt dan het reële eigendom, wat wil zeggen dat de auto aan het eind van het leasecontract helemaal van jou is.

Financial lease is voordelig leasen

Financial Lease is de meest voordelige variant uit de leasewereld, je betaalt alleen rente en afschrijving. Uiteraard brengt een voertuig meer kosten met zich mee dan in de financial lease zijn opgenomen, zoals houderschapsbelasting, verzekering, brandstof en onderhoud. Deze kosten zijn voor eigen rekening. Je kunt hiervoor zelf de voor jou meest voordelige partij benaderen. Bij andere lease varianten (zoals operational lease) ben je verplicht om dit af te nemen bij een door de leasemaatschappij gekozen partij.

Financial lease is transparant leasen

Financial lease is de meest transparante variant uit de leasewereld. Je hebt met financial lease een overeenkomst waarop exact staat hoeveel je wanneer moet voldoen. Geen verrassingen van inflatiecorrectie, renteverhoging of te veel gereden kilometers. Bij financial lease betaal je gewoon wat je bij het aangaan van het contract bent overeengekomen. Financial lease, geen verrassingen, ongeacht hoeveel kilometers je rijdt!

Financial lease is aantrekkelijk leasen

Financial lease, dé leasevorm voor ondernemers die graag transparant leasen met de zekerheid van een vast maandbedrag, ongeacht het aantal gereden kilometers. Met financial lease kun je een bedrijfsmiddel, zoals een nieuwe auto of jonge occasion, aanschaffen zonder dat het jouw werkkapitaal aantast en tevens blijven kredietfaciliteiten beschikbaar voor winstgevende investeringen. Jouw financiële mogelijkheden worden met financial lease dus optimaal benut en je blijft flexibel.

Financial lease is meer ruimte om te ondernemen

De meeste ondernemers zijn voor het ondernemen afhankelijk van een auto of bedrijfswagen. Het is dan ook van groot belang dat jouw voertuigen betrouwbaar zijn. Een nieuwe of jonge occasion aanschaffen drukt op je liquiditeit en werkkapitaal, waardoor je minder ruimte hebt om te ondernemen. Financial lease biedt hiervoor de oplossing; je kunt de benodigde voertuigen aanschaffen en behoudt jouw werkkapitaal om te kunnen blijven ondernemen.

Financial lease is nooit meer een kilometer verrekening

Bij een financial lease auto ben je economisch eigenaar van het voertuig, dit betekent dat je het economische risico draagt voor de restwaarde van het voertuig. Voor de financiering van de auto of bedrijfswagen maakt het dus niet uit hoeveel kilometers je per jaar rijdt. Bij financial lease staat er dan ook nooit een kilometerbeperking in de overeenkomst. Ideaal voor de ondernemer die niet exact weet hoeveel kilometers er aankomende jaren gemaakt gaan worden.

Leasevoorraad

Nog geen geschikte lease auto gevonden? Wij hebben een grote leasevoorraad met personenauto's en bedrijfswagens. Al onze lease occasions worden aangeboden zodat je met gemak jouw leasetermijn kunt berekenen en eenvoudig een leaseofferte kunt aanvragen.

Lease berekenen?

Heb je ergens anders een occasion gevonden of ben je benieuwd wat een financial lease auto kost? Bereken hier dan jouw termijnbedrag!