Selecteer een auto uit onze leasevoorraad
 Autolease berekenen met leasecalculator
 Ontvang binnen 24 uur de beste leasevoorstel

Meest gestelde vragen aan Financial Lease Twente

Financial Lease Twente beantwoordt graag al uw vragen over financial lease, fiscale aspecten van auto leasing en alle vragen omtrent wagenparkbeheer. Om u snel van antwoord te voorzien, kunt u hieronder de antwoorden vinden op de meest gestelde vragen. Uiteraard beantwoorden wij uw vragen graag persoonlijk. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier .

“Waar moet u aan voldoen om financial lease zzp aan te kunnen vragen?”

Om een financial lease zzp aan te kunnen vragen dient u aangemerkt te worden als ondernemer. Hiervoor moet u ingeschreven staan in het handelsregister van de Kamer van Koophandel.

“Kan ik als particulier een financial lease aanvraag doen?”

Nee, financial lease is een product uitsluitend voor de zakelijke markt. Voor prive auto lease kunt u terecht bij Auto Financier Nederland. Zij zijn de professionals in consumenten financieringen.

“Wat moet ik aanleveren voor een financial lease aanvraag?”

Voor een financial lease aanvraag hebben wij niet meer nodig dan uw naam en KvK-nummer. Om uw aanvraag te versnellen en u een voordelige aanbieding te kunnen doen, is het van grote waarde dat u de jaarcijfers van de afgelopen 2 boekjaren kunt aanleveren.

“Ik ben een startende ondernemer, kan ik dan ook een financial lease aanvraag doen?”

Uiteraard bent u als startende ondernemer van harte welkom bij Financial Lease Twente. Wij hebben voor de startende ondernemers een speciale leasevorm ontwikkeld. Met starters lease heeft u als startende ondernemer een product dat perfect aansluit bij uw wensen.

“Ben ik met een financial lease contract eigenaar van het voertuig?”

Ja, u bent bij financial lease economisch eigenaar van het voertuig dat u least. De auto wordt door de dealer aan u gefactureerd en het kenteken wordt op uw naam gezet. De leasemaatschappij blijft gedurende de financial lease overeenkomst wel juridisch eigenaar van de auto totdat alle betalingsverplichtingen zijn voldaan.

“Wat is een slottermijn?”

Het slottermijn is het bedrag dat nog open staat aan het einde van de looptijd van uw contract. Het slottermijn betaalt u samen met uw laatste maandtermijn. Bij financial lease kunt u de hoogte van uw slottermijn naar wens aanpassen, echter moet deze wel in verhouding staan met de reële restwaarde van het voertuig.

“Kan Financial Lease Twente het BTW bedrag ook financieren?”

Het meefinancieren van de BTW in een financial lease contract kan alleen bij niet BTW-plichtige ondernemingen. Het grootste gedeelte van de Nederlandse ondernemers zijn BTW-plichtig, hierbij is het niet mogelijk om de BTW mee te financieren. Bij financial lease zzp wordt de auto rechtstreeks aan u gefactureerd. U kunt de BTW direct bij uw eerstvolgende BTW-aangifte terugvorderen. U betaalt de BTW dus voor, net zoals bij de rest van uw zakelijke uitgaven.

“Wordt er BTW geheven over de maandelijkse factuur?”

Nee, u heeft het volledige BTW-bedrag al voldaan bij aflevering. De maandtermijnen zijn vrij van BTW.

“Kunnen de maandtermijnen gedurende de looptijd wijzigen?”

Nee, financial lease is de meest transparante vorm van auto leasing. Het maandbedrag staat gedurende de gehele looptijd vast en kan niet wijzigen.

“Moet ik de auto of bedrijfswagen inleveren aan het eind van het contract?”

Nee, wanneer u aan uw betalingsverplichtingen voldaan heeft, bent u aan het eind van het contract volledig eigenaar van het voertuig. Uiteraard kunt u deze dan wel inruilen voor een nieuw aan te schaffen leaseauto. De inruilwaarde kan dan eventueel gebruikt worden als aanbetaling om de maandlasten te verlagen.