Koop of lease, VW Golf voortaan favoriet bij ANWB

Koop of lease, VW Golf voortaan favoriet bij ANWB

financial-lease-golf-anwb-rijopleidingen

Of de ANWB Rijopleiding aan financial lease doet, is niet bekend. Feit is wel dat de rijlestak van de belangenvereniging voor automobilisten al zijn lesauto’s vervangt. Door de Volkswagen Golf, om precies te zijn. Gekocht, gefinancierd via de bank of middels financial lease?

Van Polo naar Golf

In het verleden reden er vooral Volkswagen Polo’s rond via de rijopleiding van de ANWB. En het wordt een flink karwei om ze allemaal te vervangen. In totaal wil de organisatie namelijk 350 Golfs de weg op sturen. Die moeten uiterlijk eind 2017 allemaal rijden. De rijopleidingstak kan niet alles tegelijk, want zij groeit in een flink tempo. Mede daarom vervangt de organisatie de lesauto’s stap voor stap.

Waarom Golf kopen of leasen?

De reden dat de belangenvereniging de VW Golf koopt, financiert of (financial) leaset? Uit eigen onderzoek blijft dat jongeren in die auto het liefst lessen. Bovendien werd de Golf in 2014 uitgeroepen tot Lesauto van het Jaar, vanwege zijn bedieningsgemak en rijeigenschappen. En daarnaast maakte een speciaal jongerenpanel van de ANWB simpelweg de keuze voor deze auto.

Verleden tijd voor dikke L…

Nóg een reden om voor dit type te gaan? De rij instructeurs zitten er ergonomisch verantwoord in. Dat moet ook wel, want ze rijden er gemiddeld 60.000 kilometer per jaar mee en willen dan wel de nodige comfort, ruimte en degelijkheid in hun mobiele kantoor. Opvallend detail? De nieuwe lesauto’s krijgen een smal L-bordje, waardoor ze zo’n 3 procent minder brandstof gebruiken.

Golf via financial lease voor ZZP'er?

Overweeg je een auto te kopen via financial lease? Ontdek dan de Volkswagen Golf. Meer weten over de maandtarieven op basis van financial lease? Vraag het Financial Lease ZZP. Of bekijk onze financial lease voorraad.

Van les auto naar (financial) lease auto, het is maar een kleine stap…