Financial Lease

Financial Lease

Financial lease is een zakelijke financieringsvorm waarbij enkel het te financieren object onderpand vormt voor de financiering. Zo kunt u investeren in mobiliteit die belangrijk is voor uw onderneming, terwijl uw werkkapitaal niet wordt aangetast. Uw liquiditeit blijft beschikbaar voor winstgevende doeleinden. Financial lease is transparant leasen, het maandbedrag zal in de looptijd nooit veranderen, u weet bij ons dus exact wat u te wachten staat.

Bij Financial Lease Twente kunt u uw nieuwe auto voor 100% (excl. btw) leasen. U bent direct economisch eigenaar van het voertuig en kunt dus gebruik maken van de fiscale voordelen behorend bij het bezit van een bedrijfsmiddel. Omdat u bij financial lease economisch eigenaar bent, kunt u de btw bij uw eerstvolgende aangifte van de fiscus terugvorderen. Wij verlangen geen andere zekerheden dan het voertuig die u leaset. U bent bij ons dus verzekerd van financieel maatwerk. Kijk gerust in onze leasevoorraad en vindt uw auto.

Waarom kiezen voor financial lease?

Als ZZP’er rijdt u vaak zelf in uw lease auto, met trots rijdt u bij uw klanten voor. Een bedrijfsauto is hét visitekaartje van uw onderneming, daar gaat u netjes mee om. Dit is dan ook één van de redenen dat u beter voor financial lease kunt kiezen. Bij andere leasevormen wordt het onderhoud berekend op basis van de gemiddelde leaserijder. U bent daarom veel goedkoper uit door het onderhoud voor eigen rekening te nemen, dan het onderhoud van uw auto uit te besteden. Een andere reden kan zijn dat u niet exact weet hoeveel kilometers u jaarlijks rijdt. Ook kunt u voor financial lease kiezen omdat u dan de vrijheid heeft om voor occasion lease te gaan in plaats van een nieuwe auto. Sommige occasions hebben na 2 jaar reeds de helft van de nieuwwaarde afgeschreven, deze heeft u dan mooi als extra voordeel op uw leasetermijnen. Wij zetten de voordelen van financial lease nog even voor u op een rijtje:

 • U bent direct economisch eigenaar van de auto
 • U betaalt maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing
 • U behoudt uw liquiditeit, zodat u kunt blijven ondernemen
 • U profiteert van diverse fiscale voordelen, zoals rente- en investeringsaftrek
 • U heeft recht op terugvordering van de btw over de aanschafprijs
 • U bepaalt zelf de looptijd van het contract en een eventueel slottermijn
 • Mogelijkheid tot acceptatie zonder jaarcijfers
 • Ook als starter kunnen wij u financial lease aanbieden!

Stappenplan Financial Lease:

 • Selecteer een auto uit onze leasevoorraad
 • Berekenen uw maandtermijnen met de leasecalculator
 • Ontvang binnen 24 uur het beste leasevoorstel

Financial lease, btw en de Belastingdienst

Bij financial lease moet u de btw van de autofactuur bij of voor aflevering betalen, u krijgt namelijk een autofactuur op naam van uw onderneming. Met deze autofactuur kunt u uw auto of bedrijfswagen activeren op uw bedrijfsbalans.

Veel gestelde vragen over financial lease

Onze leaseadviseurs beantwoorden persoonlijk al uw autolease vragen, maar om u snel van antwoorden te voorzien kunt u hier de meest gestelde vragen vinden over Financial lease. Staat uw vraag er niet tussen? Dan staan wij u graag persoonlijk te woord.

Begrippenlijst financial lease

Financial Lease Twente maakt autoleasen transparant! In onze begrippenlijst vindt u een toelichting op de meest voorkomende auto lease begrippen. Mocht u een begrip tegenkomen die niet in onze lijst staat, dan staan wij u graag persoonlijk te woord.

Lease berekenen?

Heeft u ergens anders een occasion gevonden of bent u benieuwd wat een financial lease auto kost? Bereken hier dan uw termijnbedrag!