Financial Lease en btw

Financial Lease en btw

Met financial lease investeer je in een bedrijfsmiddel zonder in te leveren op de liquiditeit van je onderneming. Je ontvangt bij financial lease een factuur van het voertuig waarmee je economisch eigenaar wordt, het voertuig op de balans kunt activeren en de btw boekt als voorbelasting, net als alle andere zakelijke uitgaven. De betaalde btw verreken je bij de eerstvolgende btw aangifte bij de Belastingdienst. De investering van het voertuig kun je voor 100% financieren op basis van financial lease. Omdat de btw al verrekend is, zijn de maandbedragen van de auto lease vrij van btw.

Financial Lease en btw kort samengevat

  • Je krijgt een factuur voor aanschaf van het voertuig en bent direct economisch eigenaar.

  • De btw betaal je bij aflevering aan de hand van de factuur.

  • Bij de eerstvolgende aangifte wordt de btw verrekend.

  • Alle maandbedragen zijn vrij van btw.

Financial lease en btw voertuigen

Als btw plichtige ondernemer is het sterk aan te raden om in de zoektocht naar een financial lease auto op zoek te gaan naar een btw voertuig. Alle nieuw te leveren voertuigen zijn uiteraard btw voertuigen, van de dealer ontvang je een factuur met daarop het btw bedrag vermeld. Echter, bij occasion lease is het anders. Wanneer het voertuig eigendom is geweest van een particulier, is het een marge voertuig geworden. De particulier is immers een eindgebruiker die de btw afdraagt bij de fiscus.

Het feit dat je een voertuig bij een garagebedrijf of autodealer koopt, betekent niet dat je een factuur met btw ontvangt, het autobedrijf handelt in zo’n geval in marge goederen. Een marge voertuig is voor jou als btw plichtige ondernemer 2 keer zo duur, je kunt bij aanschaf geen btw verrekenen, waardoor je het hele factuurbedrag moet activeren als investering. Bij een factuurbedrag van € 25.000,- is dat gemiddeld € 3.500,- dat een marge voertuig duurder is dan een btw voertuig. Echter, je bent op het moment dat je het voertuig na een aantal jaar verkoopt verplicht om btw in rekening te brengen aan de kopende partij. Stel je verkoopt voor € 14.520,- dan moet je een factuur maken voor de verkoop van het voertuig á € 12.000,- en 2.520,- btw. Kortom: de btw die je niet hebt kunnen terugvorderen, moet je bij verkoop wel afdragen!

Voorbeelden van btw vrijgestelde beroepen zijn: medische beroepen, zorginstellingen, uitvaartondernemingen, kredietbemiddeling, verzekeringen, onderwijs en sociale instellingen. Voor deze ondernemingen is een marge voertuig wel voordelig.

Alleen voertuigen van 8 jaar of jonger!

Wij hebben onze auto lease voorraad samengesteld voor ondernemend Nederland! Je vindt bij ons geen voertuigen die ouder zijn dan 8 jaar. Wij hebben onze leasevoorraad aangepast aan onze doelgroep, de ondernemers van Nederland, die op zoek zijn naar een voordelige, representatieve en transparante auto lease. Wij bieden jou een mooie frisse leasevoorraad waarmee je goed voor de dag kunt komen, speciaal voor de ZZP'ers!

Leasevoorraad

Nog geen geschikte lease auto gevonden? Wij hebben een grote leasevoorraad met personenauto's en bedrijfswagens. Al onze lease occasions worden aangeboden zodat je met gemak jouw leasetermijn kunt berekenen en eenvoudig een leaseofferte kunt aanvragen.

Lease berekenen?

Heb je ergens anders een occasion gevonden of ben je benieuwd wat een financial lease auto kost? Bereken hier dan jouw termijnbedrag!