Aanbetaling Financial Lease

Financial Lease en aanbetaling

Wat houdt een aanbetaling bij financial lease in en is het verplicht? Dat zijn vragen die wij vaak tegenkomen.

Wij werken niet standaard met aanbetalingen, maar je hebt wel altijd de mogelijkheid om een aanbetaling te doen. Soms is het echter zo dat een aanvraag zonder aanbetaling niet wordt goedgekeurd en dat je daarom wel een aanbetaling moet doen om geaccepteerd te worden voor financial lease. Afhankelijk van jouw (financiële) situatie wordt er gekeken of we de aanvraag zonder aanbetaling goed kunnen keuren of niet. 

Leasen mét aanbetaling

Wanneer je wel een aanbetaling doet, of moet doen, dan wordt dit bedrag in mindering gebracht op het leasebedrag. Hierdoor betaal je dus lagere maandtermijnen gedurende de looptijd. Met een aanbetaling worden de financiële risico's voor de financial lease aanbieder lager, waardoor je aanvraag eerder goedgekeurd zal worden!

Heb je nog een oude auto? Dan kun je deze ook verkopen en met dat bedrag de aanbetaling doen.

Verschil aanbetaling en btw

Koop je een btw auto? Dan moet je altijd de btw aanbetalen (buiten de eventuele extra aanbetaling). Het btw bedrag kun je vervolgens weer verrekenen met de belastingaangifte. Wanneer je een marge auto koopt of een niet btw plichtige ondernemer bent, dan hoef je de btw uiteraard niet te voldoen.

Heb je nog vragen? Neem dan even contact met ons op!