Slottermijn Financial Lease

Slottermijn Financial Lease

In de leasecalculator kun je ervoor kiezen om een slottermijn in te stellen. Wat is een slottermijn precies en moet je deze wel of niet instellen? 

Wat is een slottermijn?

Een slottermijn is simpelweg een restbedrag dat na het betalen van al jouw maandtermijnen nog openstaat. Wil je volledig eigenaar worden van de lease auto, dan zal je deze dus nog moeten betalen. Je betaalt over een slottermijn geen aflossing, maar wel rente. Ook betaal je nooit een hoger slottermijn dan de te verwachten restwaarde van de auto.

Wel een slottermijn?

Als je wél een slottermijn instelt, dan wordt jouw maandelijks te betalen bedrag lager, waardoor je dus goedkoper rijdt tijdens de looptijd. Ook kun je je auto verkopen en met dit opgebrachte geld je slottermijn aflossen. Je betaalt wel rente over je slottermijn en betaalt meer kredietvergoeding tijdens de looptijd.

Geen slottermijn?

Mocht je geen slottermijn in willen stellen, dan zijn je maandtermijnen dus hoger, maar is de auto na alle maandtermijnen wel volledig van jou. Je hoeft er tijdens de looptijd ook geen rekening mee te houden dat je aan het einde nog een bedrag open hebt staan.

Uiteindelijk ben je zonder slottermijn goedkoper uit! Wil je meer informatie of snap je iets niet, neem dan contact met ons op!