Tweedehands auto leasen

Een tweedehands auto leasen levert diverse voordelen op

occasionlease-financiallease-twente

Leasen van een tweedehands auto

Het leasen van een tweedehandse auto merk je als eerste natuurlijk in het voordelige leasebedrag dat je per maand gaat betalen. Een tweedehandse auto is in aanschaf een stuk goedkoper dan een nieuwe auto, omdat je bij financial lease de aanschafwaarde van een voertuig financiert. Je merkt direct het voordeel van een tweedehandsauto leasen, maar een minstens zo groot voordeel is de beschikbaarheid van een tweedehandse auto.

Nu we de vervelende coronatijd zo goed als achter de rug hebben en Nederland weer volledig open lijkt te gaan, neemt de vraag naar vervoer ook weer toe. Autofabrieken zijn tijdens de pandemie grotendeels gesloten geweest, dat heeft als gevolg dat er minder voertuigen zijn geproduceerd dan dat er vraag naar was. In combinatie met de aanhoudende chip-tekort heeft dat als gevolg dat er een wachttijd is van circa 18 maanden voor een nieuwe auto. De economie herstelt. De vraag naar auto's trekt weer aan, maar de verwachting is dat de levertijden verder zullen oplopen, omdat het chiptekort nog niet is opgelost.

Een tweedehands auto leasen is een interessante optie, omdat je vaak binnen een week al kunt rijden in je nieuwe auto. Met de grote vraag naar mobiliteit is dat een groot voordeel. Je wilt weer lekker aan de slag kunnen met je onderneming, waar de mobiliteit, onafhankelijkheid en vrijheid in ondernemen toch het belangrijkste moet zijn.

Vraagprijzen tweedehands auto’s liggen hoger, heeft wachten zin?

Grote nadeel van de stagnatie in de productie van nieuwe auto’s is dat de vraagprijzen van tweedehands auto’s ook steeds verder stijgen. Ook aan deze stijging lijkt voorlopig nog geen einde te komen. Wanneer je de vraagprijs van een tweedehands bedrijfswagen vergelijkt met twee jaar eerder, dan zie je dat deze soms tot 30% hoger liggen dan in 2020. Met de prijzen van tweedehands auto’s is het nog niet zo hard gegaan, maar in de laatste zes maanden zien we toch een prijsstijging van 10 tot 15% in de jong gebruikte auto markt. Door de lange levertijden waar we nu mee te maken hebben en de verstoring van de afgelopen twee jaar, zal het prijsniveau van de tweedehands auto’s naar verwachting nog even doorstijgen. Voordat het prijsniveau van tweedehandse auto’s weer gaat dalen, zullen we eerst weer een paar jaren hebben waarin de vraag en aanbod redelijk in balans is met elkaar. De levertijden van nieuwe voertuigen zullen eerst terug moeten naar normale levertijden van enkele maanden. Financial Lease Twente verwacht dat we dat wel eens een jaar of drie zou kunnen duren.

Tweedehands auto leasen en direct rijden?

Bekijk onze lease voorraad binnen Twente en zie welke occasion jij binnen enkele dagen kunt rijden om jouw bedrijf weer mobiel te krijgen. Onze occasion lease voorraad bestaat enkel uit tweedehands auto’s die te koop worden aangeboden bij autobedrijven in Twente. Wil je meer keuze hebben? En vind je het geen probleem om je nieuwe auto elders in het land op te halen? Kijk dan eens in de lease voorraad van Financial Lease ZZP, daar hebben we een landelijke voorraad van tweedehandse en nieuwe auto’s.