Ford Ka+ zakelijk serieus voor de dienstverlener

Ford Ka+ zakelijk serieus voor de dienstverlener

ford-ka-plus-zakelijk-serieus-voor-de-dienstverlener

Wil je als dienstverlener netjes voor de dag komen met een financial lease auto? Maar moet jouw bedrijfswagen niet uitstralen dat je (te) veel geld verdient aan jouw opdrachtgevers? Ontdek dan de nieuwe Ford Ka+. Een auto die minder aandacht geeft aan vrolijk design en juist daardoor een zakelijker look creëert. Een auto die ook vijf deuren heeft en daardoor het beeld van de gewone Ka doet verbleken.

De plus staat voor veel extra’s

Bij Financial Lease Twente zijn we er enthousiast over, ook al hebben we hem nog niet live gezien, die Ford Ka+. Hij komt namelijk pas in oktober dit jaar op de markt. Toch loont het wachten, want deze bedrijfswagen in de B-categorie heeft niet voor niets een plus in de naam. Als genoemd is het design minder speels. De afwerking is echter tot in de puntjes verzorgd. Zo tref je zowel de bumpers als de kappen van de buitenspiegels mee gespoten in de kleur van de carrosserie. Verder centrale portiervergrendeling, snelheidsbegrenzer, ramen met elektrische bediening, you name it. Interessanter en vernieuwender zijn de spraakbesturing, hill start en veilige airbags op zes plekken.

Zuinig en snel

Van dit type auto mag je natuurlijk verwachten dat hij zuinig rijdt. Voor de viercilindermotor kies je dan ook uit 70 en 85 pk op 1,2 liter. Met de CO-uitstoot zit het bij de Eco-uitvoering ook wel goed. Die uitstoot is zo laag, dat je minder strafbelasting betaalt. En toch ga je met de uitvoering met het laagste vermogen nog altijd in 15,3 seconden naar de 100 kilometer per uur. Met de hatchback die 1.009 kilo weegt, rijd je op z’n hardst 159 kilometer per uur. Een beetje meer power merk je bij de uitvoering met zijn 85 pk: die trekt 1,4 seconde sneller op én rijdt 7 kilometer per uur sneller. Dat scheelt toch mooi als je bijna te laat bent voor je zakenafspraak.

Gespiekt bij Fiesta

Voor de techniek keken de ontwerpers naar de Ford Fiesta. Je ziet dat allereerst terug in de vergelijkbare wielbasis die op 2,49 meter zit. Ook de afmetingen zijn bijna gelijk; de Fiesta is slechts een paar centimeter langer. In het rijden herken je ook de eigenschappen van deze Ford-broer. Een klein verschil: de daklijn van de Ford Ka+ pakt iets hoger uit. Als dit type in oktober uitkomt, koop je hem via financial lease eenvoudig via een laag maandbedrag. In totaal kost de wagen als basistrim 12.990 euro.